Blog

Redno servisirate avto? Kaj pa vakumirko?

Vsaka naprava se ob dolgoletni uporabi obrabi in potrebuje osvežitev. Vaš jekleni konjiček potrebuje reden servis in menjavo gum vsakega pol leta. Ste kdaj pomislili, da tudi vaša vakuumirka potrebuje pregled? Naštejmo nekaj ukrepov, ki bodo pripomogli, da bo vakuumirka delovala brezhibno dolga leta in da bodo vaša skrbno pridelana živila kakovostno shranjena.

Čiščenje

To je prva stvar, ki jo priporočamo za dobro in higienično delo z vakuumskim aparatom. Ko aparat vzamete iz predala ali omare, kjer je shranjen, ga obrišite z vlažno krpo, da odstranite prah in umazanijo.

Pri vsakem vakuumiranju, še posebej pa, ko shranjujete slanino, se z mastnih rok prenese nekaj maščobe tudi na pokrov in ohišje aparata. Zato je priporočljivo, da po vsakem procesu vakuumiranja vakuumirko obrišete zunaj in znotraj, da bo vedno lična in urejena, tako kot je posesan in očiščen vaš avto. Predvsem pa je to priporočljivo zaradi higiene, saj navsezadnje delate s hrano.

shranjevanje špeha
Poskrbite, da bo vakuumski aparat čist po shranjevanju mastnih in vlažnih živil.

Menjava tesnil

Tesnila vakuumskega aparata so narejena iz pene, ki skozi čas spreminja prožnost. Na začetku, ko je vakumirka nova je pena trša in manj prožna, s časom se začne obrabljati in lahko postane (preveč) fleksibilna oz. premehka.

Na spremembo prožnosti vpliva več različnih dejavnikov, med njimi pa je najpomembnejše zaklepanje pokrova vakuumskega aparata. Priporočamo, da med shranjevanjem aparata ne zaklenete pokrova, saj je s tem preprečite pritisk na tesnila, ki povzroča, da ta izgubijo fleksibilnost. Na kompaktnost črne pene vplivajo tudi temperatura in prostor shranjevanja ter čas, vendar na te dejavnike nimamo bistvenega vpliva.

Začasno lahko težavo obrabljenih tesnil rešite tako, da tesnila obrnete naokrog. Tako boste pridobili še nekaj mesecev uporabe. Menjava tesnil je povsem enostavna in jo opravite sami. Nova tesnila pa naročite na naši brezplačni telefonski številki 080 18 38 ali prek servisnega zahtevka.

Črna tesnila so potrošni material in jih potrebno zamenjati vsake toliko časa – odvisno od pogostosti vakuumiranja.

Teflonski trak in varilna nitka

Teflonski trak se lahko obrabi in poškoduje zaradi dolgotrajne neprestane uporabe. Menjava je enostavna, lahko jo opravite tudi sami. Pri menjavi varilne nitke je potrebno aparat razstaviti, zato priporočamo, da pošljete vakuumski aparat k nam na servis in bo popravilo izvedel naš serviser. Prav tako je potrebno poslati aparat na servis v primeru, ko gre za menjavo električnih komponent, saj poseganje v notranjost aparata razveljavi garancijo.

Servis

Za vsa popravila, kjer je potrebno izdelek razstaviti ter pregledati črpalko in presostat ali v primeru, da je aparat posesal tekočino iz živila, vakuumirko pošljite k nam na servis v Metliko (Ulica Belokranjskega odreda 19). Ključna prednost našega servisa je v tem, da se nahaja na sedežu podjetja, kjer poteka tudi proizvodnja vakuumskih aparatov, zato imamo na voljo vse rezervne dele in znanje strokovnjakov z vseh področij. Ko aparat prejmemo, gre takoj v servisni oddelek, kjer se isti ali naslednji delovni dan opravi pregled aparata. V večini primerov tako dobite popravljen vakuumski aparat na dom že v enem tednu. Preden pa se lotimo popravila, vas obvestimo o stroških in po vašem strinjanju nadaljujemo z zamenjavo poškodovanih delov.

Servis vakuumskega aparata
V Statusu opravimo servis vaše vakuumirke, ko se pojavi okvara.

Ste vedeli? Rezervne dele za proizvod je potrebno po zakonu zagotoviti 5 let od nakupa aparata. Pri nas je za vakuumske aparate ta doba daljša za kar nekaj let, kar je za kupce velika prednost. Kar nekaj zadovoljnih uporabnikov še vedno uporablja našo prvo vakuumirko Status Smartvac 750, ki po 10 letih uporabe dostikrat potrebuje samo menjavo tesnil.

Naj vas sedaj še enkrat vprašamo, kdaj ste svoj aparat za vakuumiranje nazadnje servisirali?

Če imate kakršna koli vprašanja ali težave pri vakuumiranju s Statusovo vakuumirko, pokličite našo brezplačno telefonsko številko 080 18 38. Prijazni in izkušeni svetovalki vam bosta sta rešili že marsikatero težavo kar prek telefona. Ali pa nas kontaktirajte prek servisnega obrazca

Delite objavo