Blog

Prednosti sušenja živil – zdravo, okusno, varčno

Saj veste, da lahko pripravite slastne in zdrave prigrizke iz sadja skozi celo leto? Preberite, zakaj bi moral biti sušilnik sadja nepogrešljiv del vaše kuhinje.

Ohranite okus sadja in hranilno vrednost

S sušilnikom lahko sadje posušite pri nizkih temperaturah, kar omogoča ohranjanje naravnih okusov in hranilne vrednosti. S takim doma pripravljenim suhim sadjem se boste izognili umetnim sladilom in konzervansom, ki jih je mogoče najti v trgovinskih izdelkih. O tem, kaj vse lahko sušite, smo pisali v blogu tukaj.

Statusov sušilnik sadja je na voljo v dveh velikostih: 14 l in 30 l.
Statusov sušilnik sadja je na voljo v dveh velikostih: 14 l in 30 l.

Zmanjšajte odpadke

V uspešni sezoni je svežega sadja veliko, zato ga velikokrat vsega ne zmorete pojesti in se pokvari. S sušenjem lahko sadju podaljšate obstojnost in zmanjšate količino bioloških odpadkov. Sadje shranite za kasnejšo uporabo, ne da bi izgubilo svojo kakovost. Za najboljše shranjevanje predlagamo uporabo vakuumskih posod ali vakuumskih vrečk.

Prihranite denar

Ste že kdaj primerjali cene suhega sadja in svežega sadja? Sušenje sadja doma je cenovno ugodna alternativa, s katero prihranite denar in obenem uživate v kakovostnem in zdravem suhem sadju.

Sušenje fig
Sušilnik sadja in zelenjave iz Statusa ima kovinsko ohišje, s čimer privarčujete pri električni energiji, aparat se ne bo pregreval, delo z njim bo higienično in čiščenje enostavno.

Zdrava hrana s sušilnikom sadja

Sušeno sadje je odlična alternativa nezdravim prigrizkom. Brez dodanih sladkorjev ali konzervansov je sušeno sadje naravno sladko in polno vitaminov, vlaknin in antioksidantov. Preverite, kako je hruške in slive sušila Urška Fartelj, ki ustvarja kulinarični blog 220 stopinj poševno.

Jabolčni čips
Uživajte v domačem suhem sadju, za katerega veste, da je brez umetnih dodatkov, kot so konzervansi, ojačevalci arom in okusa. Samo naravno, pripravljeno doma v sušilniku sadja.

Pripravite raznolike prigrizke

Pripravite različne domače prigrizke – toliko, kot je sadja, toliko različnih vrst poslastic lahko naredite! Sušite jagode, jabolka, banane, slive, fige in še več. Vaši otroci bodo naravnost oboževali te okusne in zdrave dobrote.

Možnosti sušenja je veliko! Izkoristite vso sadje in ga posušite v sušilniku, da ne propade.

Sušilnik sadja je oblikovan tako, da je enostaven za uporabo in vzdrževanje. Na voljo je v dveh velikostih – 14 l in 30 l, zato lahko izberete tistega, ki bo najbolj ustrezal količini sadja, ki ga želite sušiti, in velikosti vašega stanovanja.

Z nakupom sušilnika le pridobite – to je naložba v zdravje in prihranek. Začnite uživati v okusnih, zdravih prigrizkih, ki jih lahko pripravite kar doma.

Za bolj enostavno sušenje smo pripravili tudi brezplačno knjižico z nasveti.

Nasveti in triki za sušenje živil

Vas zanima, kaj vse lahko sušite? Preverite trike in nasvete, kako najbolje posušiti živila, da bodo obdržala kar največ hranilnih snovi, vitaminov in mineralov.

GDPR*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Delite objavo