Blog

Gastro vakuumske posode

Leta 2017 smo v Statusu predstavili prvi profesionalni vakuumski aparat Provac 360 in pričeli nagovarjati tudi profesionalne uporabnike v gostinstvu in ostale živilske ponudnike. Kot komplementarne proizvode v HoReCa segmentu zdaj predstavljamo še profesionalne vakuumske posode s profesionalno vakuumsko črpalko in gastro vakuumske zamaške za vino. 

gastro vakuumske posode različnih volumnov z živili
Gastronomske vakuumske posode so razvite za zahtevne uporabnike v gostinstvu, kjer se profit ustvarja s pametnim gospodarjenjem z živili.

Kako delujejo?

Pri sami uporabi, načinu delovanja in rezultatih se profesionalne posode ne razlikujejo od Timer vakuumskih posod za gospodinjstva. Poznavalci vakuumskega shranjevanja že veste, da je najpomembnejša prednost shranjevanja živil v vakuumu prihranek zaradi manj zavržene hrane in uživanje bolj kakovostnih živil.  Odvzemanje kisika iz embalaže namreč pripomore k podaljšani obstojnosti in svežini hrane.

Vakuumiranje podaljša uporabnost živil do 4-krat ter ohranja arome in hranljive vrednosti hrane. Gostom boste vedno ponudili vrhunska živila in ne boste ustvarjali izgube zaradi pokvarjene hrane. Hkrati shranjevanje v vakuumu preprečuje kontaminacijo hrane ter širjenje in mešanje arom v hladilniku.

Komu so namenjene gastro vakuumske posode?

Profesionalne vakuumske posode se odlično obnesejo v vseh profesionalnih kuhinjah – hotelih in motelih, gostilnah in restavracijah, barih in manjših prehrambenih obratih ter tudi pri catering ponudnikih. Uporabite jih za tako predpripravo sestavin kot za shranjevanje ostankov.

Pri ustvarjanju gastro vakuumskih posod smo imeli v mislih kompleksen delovni proces in organizacijo v profesionalnih kuhinjah

Gastro posode in pokrovi so prozorni, kar vam omogoča lažji uvid v shranjena živila ter hkrati pomeni tudi manj nepotrebnega odpiranja posod in manj nevarnosti, da bi hrana kristalizirala v zamrzovalniku in se pokvarila.

Prikaz gastro vakuumske posode od zgoraj.
Posode za shranjevanje živil v profesionalnih kuhinjah so oblikovane za zahtevne uporabnike.

Profesionalne posode imajo oznake za litražo, kar za vas, gostince, pomeni lažji pregled zalog in enostavnejše mešanje marinad, omak in ostalih tekočin po receptu, saj lahko količino tekočine določite brez merjenja v merilnih posodah. Vogali posod so okrogli in vam zagotavljajo pretakanje vsebine brez polivanja in kapljanja.

Posode so uporabne v hladilniku in zamrzovalniku; operete pa jih v pomivalnem stroju. Posode in pokrovi so narejeni iz tritana, ki zagotavlja dolgoletno uporabo in odpornost na poškodbe tudi pri pogosti uporabi v aktivnih gostinskih obratih.

Vakuumske posode se nepredušno zaprejo, zato so shranjena živila varna tudi pred molji, mravljami in muhami.

Se ukvarjate s cateringom in ste vedno v strahu, kako boste pripeljali hrano na cilj? Zavakuumirane posode je nemogoče odpreti, zato ste lahko brez skrbi, da bi prišlo do polivanja vsebine med transportom.

Profesionalne vakuumske posode so oblikovane za maksimalen izkoristek prostora v profesionalnih kuhinjah

Vse posode imajo enako dolžino in širino (22, 5 x 22, 5 cm), razlikujejo se samo v višini. To pomeni, da ena dimenzija pokrova ustreza vsem posodam. Za vas to pomeni manj iskanja primernega pokrova in hitrejše urejanje hladilnice. Prav tako je izredno premišljena tudi njihova oblika; prazne posode lahko zložite eno v drugo, polne pa eno na drugo.

prazne vakuumske posode zložene ena v drugo
Za pametno izkoriščanje prostora v profesionalnih kuhinjah.

Razpoložljivi volumni profesionalnih vakuumskih posod

Glede na svojo ponudbo izberite dimenzije posod, ki najbolje ustrezajo naravi vašega dela:

  • 2 litra,
  • 4 litri,
  • 6 litrov,
  • 8 litrov in
  • 10 litrov.

Profesionalna vakuumska črpalka

Skupaj s profesionalnimi gastro posodami smo v Statusu zasnovali tudi profesionalno vakuumsko črpalko, ki je izjemno močna in hitra, saj ima dve enobatni črpalki. Tudi največje posode bodo z enim pritiskom na gumb zavakuumirane že v nekaj sekundah.

Razpoložljivi seti gastro vakuumskih posod

Gostinske vakuumske posode so na voljo:

  • posamezno, brez pokrova, (dokupite ga posebej po en kos ali v setu po 6 kosov) ter v
  • kombo setih, ki vključujejo 6 posod istega volumna in 6 pokrovov.

Preverite še prednosti uporabe vakuumskih zamaškov za vino

Delite objavo