Blog

Nimate ideje, kaj podariti za božič?

Žal nam božično obdarovanje prepogosto povzroči skrbi zaradi pomanjkanja idej, kaj bližnjim in prijateljem nastaviti pod božično jelko. Letos vam priskočimo na pomoč z idejami in predlogi, ki jih lahko uresničite kar z udobnega kavča v katerem koli delu dneva. Poglejte nekaj idej za: kaj podariti za božič?

Kaj kupiti mami?

Začnimo z najpomembnejšo osebo – mamo. Ko razmišljamo s čim bi za božič najbolj razveselili mamo, nam misli največkrat uidejo v kuhinjo. Tam mama preživi veliko časa, zato ji privoščite kakovostne inovativne pripomočke, ki bodo skrajšali čas priprave jedi in mami omogočili, da bo več časa preživela v sproščanju ob dobri knjigi ali na svežem zraku.

Rezalnik rezinar in lupilnik sadja in zelenjave sta dva klasična pripomočka, ki ne smeta manjkati v nobeni kuhinji. Če pa želite mamo spodbuditi, da pogosteje pripravi golaž, ji podarite rezalnik čebule, ki bo pripravo gore čebule skrajšal na nekaj potez z roko.

Za vse mame, ki že pridno vakuumirajo, priporočamo kakšno dodatno vakuumsko posodo, ki jih nikoli ni dovolj (najbrž ste si tudi vi že kakšno sposodili in nikoli vrnili) in električno vakuumsko črpalko, ki bo mami prihranila kar nekaj dela.

Steklene vakuumske posode so sanje vsake gospodinje, saj lahko v eni posodi jed spečejo, postrežejo, vakuumsko shranijo ostanke in jih tudi pogrejejo. To hkrati pomeni, da je po kosilu potrebno pomiti le eno posodo!

Kaj podariti očetu?

Spodbudite očeta k pogostejši peki na žaru s setom za mariniranje. Ko odkrije, kako hitro in učinkovito se meso marinira v vakuumu, bo roštilj gorel vsak drug dan.

Za očete, ki cenijo dobro kapljico vina, vsekakor ne boste zgrešili s setom vakuumskih zamaškov, ki ohranjajo kakovost odprte steklenice vina več dni.

S čim razveseliti moža?

Večna dilema – kaj podariti možu oz. partnerju, da bi še same imele kaj koristi? Šalo na stran – pravi gurmani bodo neizmerno uživali (in vi tudi) v pripravi pravih sočnih steakov kot iz vrhunske restavracije. S Sous Vide kuhalnikom bodo tudi začetniki pripravili gurmanske jedi. Torej, ste pripravljene prepustiti kuhinjo partnerju?

Za popoln obrok dodajte še mlinček začimb in rezalnik česna, ki bosta s preprostim, a učinkovitim delovanjem navdušila tehnično usmerjene moške.

S setom vakuumskih zamaškov enostavno ne morete zgrešiti. Zamaški za vino preprečujejo oksidacijo odprtega vina, zato so dobrodošli v čisto vsakem gospodinjstvu.

Darilo za sosede ali znance

Ste tudi vi pogosto v dilemi, kako podariti nekaj cenovno ugodnega, a uporabnega? Za vas imamo kar nekaj predlogov, ki ne stanejo veliko, a zagotovo pričarajo zadovoljstvo na obrazu.

Razveselite sosedo ali prijateljico z najboljšim lupilcem na svetu (po besedah naših uporabnikov), ki z lahkoto olupi vse vrste sadja in zelenjave – stal vas bo manj kot 5 €.

Dodajte še zapirala Power Seal – teh ni nikoli dovolj. Tudi če jih soseda že uporablja, bo vesela teh edinstvenih zapiral za vse vrste vrečk.

Potem je tu še rezalnik rezinar, ki je nenadomestljiv pripomoček za rezanje kot las tankih rezin zelja za solato in krompirja za čips (ter vse druge zelenjave in sadja). Vesela ga bo vsaka gospodinja, saj bo z njim na hitro pripravila tudi ličen narezek iz suhe salame in pršuta.

Če vaša soseda živi zdravo in kupuje domače mleko ali pripravlja sveže stisnjene sokove, ji predstavite vakuumski vrč, ki bo ohranil encime v mleku in vitamine v sadno-zelenjavnih sokovih. vrč bo nadvse uporabno darilo za vso sosedovo družino.

Kaj podariti za božič – božično obdarovanje v službi

Nikakor ne smete pozabiti na osebe, s katerimi preživite skoraj največ časa na dan – sodelavce. Običajno jih zelo dobro poznate in zato se potrudite pri izbiri božičnih in rojstnodnevnih daril. Našteti izdelki so odlična izbira tudi za skrivnega Božička, saj je njihova cena okrog ali manj kot 10 €.

Vsak sodelavec bo vesel kvadratne vakuumske posode z vložnimi posodicami, v kateri si bo lahko prinesel kompletno malico – od sendviča in solate do sladkega prigrizka ali sadja.

Set vakuumskih zamaškov podarite sodelavcu, ki ceni dobro kapljico vina. Z vakuumskimi zamaški bo ponovno kakovostno zaprl steklenico in ohranil vse arome in okuse vina.

Delite objavo