Blog

7 trikov za brezskrbne počitnice

Na dopustu zna biti težko ustreči vsem družinskim članom, še posebej, če imajo posebne zdravstvene zahteve ali ne morejo brez svoje najljubše hrane. 🙂 Velikokrat se je potrebno znajti – mi smo zapisali 7 trikov za uporabo Statusovih izdelkov na dopustu za brezskrbne počitnice kjerkoli že ste.

Posebna prehrana? Brez skrbi!

Imate posebno dieto in ne morete jesti v vsaki restavraciji? Zaradi celiakije s sabo vedno nosite kos posebnega kruha ali dva? To je posebno neprijetno, ko greste na počitnice, kajne? Uporabite vakuumske posode iz Statusa in si vanje pripravite vaš najljubši dietni obrok ali pecivo in kruh brez glutena.

To je še posebej praktično, ko greste kam za več dni, saj hrana ostane dlje časa obstojna zaradi vakuuma v posodah, ki ga naredite tako, da z ročno ali električno črpalko izčrpate zrak.

Posode so trpežne, zato ste lahko brez skrbi – v potovalki ali kovčku se ne bodo poškodovale.

Vrč vitaminov proti bacilom

Zime so zadnjih nekaj let tako mile, da sneg zapade le za kakšen dan v letu. Ravno zaradi tega muhastega in delno prehodnega vremena vse bolj zbolevamo. Poskrbite za veliko vitaminov s sadjem in sveže stisnjenimi sokovi ter smutiji.

Če pomarančni sok ali limonado shranite v vakuumskem vrču bodo vsi vitamini in minerali ostali, saj bo oksidacija upočasnjena. Sok bo obstojen dlje časa, pa še okusen bo, kot bi bil iztisnjen ta trenutek.

Domače energijske ploščice

Potrebujete energijo v trenutku? Ste za domače energijske ploščice? Zagotovo se vam v kuhinji pomikajo vrečke lanenih, bučnih, in sončničnih semen, suhe marelice, datlji, lešniki in še kaj. V posodo dodajte toliko semen in suhega sadja, kot vam ustreza, in dodajte žlico ali dve meda ali karamele. Čisto enostavno!

Ploščice lahko lepo vakuumirate v majhne vakuumske vrečke, ki si jih naredite po meri iz folije v roli. Tukaj lahko preberete še, zakaj so vakuumske vrečke iz Statusa najboljše na trgu.

Vaša energija bodo vedno sveži in zdravi prigrizki, ki bodo pripravljeni za v žep in na smučišče. Pa še to – ne smetite in vedno vzemite smeti s sabo v dolino.

Fresh Stick zapirala za vedno hrustljave prigrizke

Odprta vrečka čipsa ali napolitank? Zapirala Fresh Stick zaprejo vrečko popolnoma neprepustno. Tako ne boste naslednji dan jedli vlažnega čipsa ali nehrustljavih napolitank. Z zapirali lahko zaprete čisto vsako vrečko – tudi vrečko mocarele, kave ali makaronov. In ne, tekočina se ne bo prelila.

Največje palčke so namenjene zapiranju velikih vrečk, kot npr. za pasjo ali mačjo hrano. Tako se vam ne bo vedno znova raztresla, hrana pa bo lepo hrustala. Vaš ljubljenček vam bo hvaležen. 🙂

Pa še tako malo prostora zavzamejo, da jih lahko vzamete s sabo, kamor koli greste!

prigrizki za brezskrbne počitnice kjer koli ste

Potujoča kljukica

Vauumska kljukica je izdelek, ki bo odličen za uporabo v avtu, doma ali kjer koli drugje – prilepite jo na gladko podlago, kot so steklo, ploščice ali ogledalo, in obesite svoje stvari. V avtu jakno, v kopalnici brisačko, v predsobi ključe.

Po uporabi samo odlepite in spravite v kovček ter ponovno uporabite doma.

Košček domačega

Suhomesne dobrote bodo vsak čas prekajene in posušene, zato bosta suha salama ali kak košček pršuta na počitnicah zagotovo teknila. Da se ne boste mučili z rezanje na roke z nožem, ki po možnosti ne bo dovolj oster, je rešitev tu – rezalnik rezinar!

Mogoče se vam bo zdelo nenavadno, a s tem pripomočkom boste rezali rezine salame kot maslo. Nastavite debelino, ki vam ustreza, a pazite prste, saj izredno oster nož v obliki črke V ne bo pazljiv namesto vas! 🙂

Najljubše omake vedno z vami

Pogrešate majhne posodice, kamor lahko shranite namaze ali omake, ki ste jih pripravili sami? Čilijeva, guacamole in BBQ omaka, domači humus in še kaj.

V Statusove vakuumske posodice za otroško hrano lahko shranite 1,5 dcl omake  in jo imate vedno s sabo, ne glede na to, kam se odpravite, saj zavzamejo zelo malo prostora. Tako ne boste prikrajšani za svojo najljubšo omako ali namaz.

Če na dopustu najdete še kakšno super rešitev (za brezskrbne počitnice) s Statusovimi izdelki, nam jo zapišite na info@status.si ali kar v komentar spodaj.

Za več takšnih uporabnih vsebin pa se prijavite na Statusove novice spodaj. Prejemali jih boste samo enkrat tedensko, mi pa se bomo potrudili, da bodo zanimive in raznolike.

Delite objavo