Baza znanja

Vakuumski aparat Solid 300 – video navodila za uporabo

Pred uporabo preberite priložena navodila, ki ste jih prejeli ob nakupu vakuumskega aparata Status Solid 300.

Najprej namestite Status Stiki za maksimalni izkoristek vrečk in prihranek časa. 5 kosov Status Stikija je vključenih ob nakupu aparata.

NOVO! Uporabniku prijazna rešitev, ki prihrani čas: mehanizem za zaklepanje vam omogoča, da z avtomatsko funkcijo vakuumirate brez zaklepanja.

V videu so podrobno opisane vse funkcije aparata:

  • varjenje (tipka Seal): za izdelavo vrečk iz folije v roli.
  • avtomatska funkcija (tipka Auto): za vakuumiranje suhih in čvrstih živil.
  • ročna – pulzna funkcija (tipka Pulse Vac): za vakuumiranje vlažnih in občutljivih živil.
  • vakuumiranje posod (tipka Container): za vakuumiranje Statusovih vakuumskih posod, univerzalnih vakuumskih pokrovov, vrča in zamaškov za vino.
  • mariniranje (tipka Marinator): hitro mariniranje v vakuumski posodi – kompatibilno s Provac 360 marinator setom (potrebno dokupiti).
  • prekinitev vseh aktivnih procesov (tipka Cancel): za takojšnjo prekinitev katerega koli trenutno aktivnega procesa.

Preventivni zbirnik tekočine s senzorjem (indikator Liquid Trap): preprečuje, da bi aparat posrkal tekočino v motor. Če aparat posrka tekočino iz vrečke, se ta ustavi v posebni posodici v vakuumskem kanalu. Posodico očistite in posušite ter nadaljujte z vakuumiranjem.

Za najboljše rezultate pri vakuumiranju večjih količin hrane, t. j. ko si sledi več zaporednih ciklusov vakuumiranja, je pomembno, da uporabljate kakovostne vakuumske vrečke z visokim narebrenim profilom. Priporočamo Statusove vakuumske vrečke in folije v roli, ki ustrezajo vsem zahtevanim kriterijem.

Za dodatne informacije o vakuumskem aparatu Solid 300 preberite opis izdelka ali nas kontaktirajte na 080 18 38 ali na info@status.si.

Delite objavo